Najúrodnejšia oblasť krajiny

 

Úrodná oblasť okolo Neusiedlersee je nazývana ovocnou záhradou Rakúska. Na jar sú celé pásma kraja zasypané ružovo-bielymi kvetmi kvitnúcich ovocných stromov. Po opelení včelami dozrievajú chutné a kvalitné plody.

Suroviny: bobulovité a kôstkovité ovocie

 

Mierne klimatické podmienky a nespočetne slnečné dni obzvlášť umožňujú výhodné dozrievanie plodov. Zber úrody zrelého a chutného ovocia začína koncom mája a trvá asi do polovice júla. Výber druhov, odborný zber a triedenie sú základným kameňom kvality nášho ovocia.

Kvasenie a daľšie spracovanie

 

Jemným lisovaním a plnením do nerezových tankov vzniká šťava, ktorá sa za niekoľko týždnov zmení na ľahké ovocné víno. Po vykvasení a filtrovaní majú mladé vína čas skladovaním na dozrievanie.

Plnenie a balenie

 

Naša plnička je vybavená modernou plniacou technikou čo umožnuje racionálnu produkciu za hygienických podmienok. Fľaše a kanistre ukladáme na palety a nakoniec uskladňujeme v našich halách.